Lauttasaari: Korpirauha

Lauttasaaren srkn riparit 2023 Korpirauhan ryhmän oma sivu

Ajankohtaista

Seuraava tapaaminen on leiriin valmistautuminen 30.6 klo. 15-17 kryptassa.

Kevään aikataulu

Ensimmäinen tapaaminen, Lauttasaaren kirkon krypta.
su 22.1. klo 14–15.30

Ehtoollisopetus ja viikkomessu, Lauttasaaren kirkkosali.
ke 15.2. klo 17–19 Korpirauha ja Tuusjärvi

POP messu, Lauttasaaren kirkkosali.
su 26.3. klo 18–19 Kaikki ryhmät

Musatunti, Lauttasaaren kirkon seurakuntasali.
su 16.4. klo 14–15.30

Hietaniemen vanha kappeli, Mechelininkatu 2 E
la 13.5. klo 15–16 Korpirauha ja Tuusjärvi

Korvaavat tehtävät

RYHMIEN 1. TAPAAMISET (21. tai 22.1.)
Käy Lauttasaaren kirkon kryptassa nuortenillassa jonain keskiviikkona tai perjantaina klo 18–21 välillä. Ilmoittaudu paikalla olevalle työntekijälle.

EHTOOLLISOPETUS JA VIIKKOMESSU (8. tai 15.2.)
Käy toisen ryhmän vastaavassa. Jos et pääse niin käy sinulle sopivana keskiviikkona viikkomessussa klo 18. Ilmoittaudu paikalla olevalle työntekijälle. Ehtoollisopetuksen saat oman ryhmäsi papilta.

POP-MESSU (26.3.)
Käy toisena sunnuntaina POP-messussa (26.2., 23.4. tai 28.5. klo 18–19) tai vaihtoehtoisesti sunnuntaiaamun klo 11 messussa. Ilmoittaudu paikalla olevalle työntekijälle.

MUSIIKKITUNTI (kirkolla 15. tai 16.4.)
Käy toisen ryhmän vastaavassa. Jos et pääse, tee kirjallinen tehtävä ja lähetä sähköpostilla ryhmäsi papille:
Riparilla lauletaan paljon. Riparipäivän melkein jokaiseen hetkeen liittyy musiikkia tavalla tai toisella. Riparille tullessa ei tarvitse osata musisoida, tarpeellinen on vain halu nauttia musiikista. Monet rippikoulun ja yleensäkin seurakunnan kokoontumisen alkavat ja/tai loppuvat yhteislaululla. Musiikki luo tunnelmaa, synnyttää yhteishenkeä ja auttaa oppimaan. Riparilla käytetään kahta laulukirjaa, joita voidaan pitää tärkeinä rippikoulun oppikirjoina: virsikirjaa ja Nuoren seurakunnan veisukirjaa (NSV). 

Tehtävät: 1. Millaisesta musiikista pidät? Miksi musiikki on mielestäsi kivaa? Harrastatko tai oletko harrastanut musiikkia?  2. Mainitse kolme sinulle tuttua virttä (virren numero ja sanojen ensimmäinen rivi) ja kerro, mistä ne ovat sinulle tuttuja (esim. aamunavauksesta, kevätkirkosta, ristiäisistä, joku muu) Voit etsiä virsiä osoitteesta www.virsikirja.fi missä virret on myös luokiteltu teeman mukaan.

KAPPELIVIERAILU (Hietaniemessä 6. tai 13.5.)
Käy toisen ryhmän vastaavassa. Jos et pääse, tee kirjallinen tehtävä ja lähetä sähköpostilla ryhmäsi papille:
Käy tutustumassa Hietaniemeen tai johonkin muuhun hautausmaahan. Kirjoita havainnoistasi ja ota kuvia, jos haluat, kiinnostavista yksityiskohdista. Jos hautausmaa on iso, valitse mihin osaan tutustut. Kysymyksiä: Mikä on tyypillistä suomalaiselle hautausmaalle? Millaisia hautakivet ovat? Millaisia koristeita ja symboleja löydät? Millaisena koet hautausmaan tunnelman? Pohdi myös omia kokemuksiasi hautajaisista tai kysele läheisiltäsi heidän kokemuksiaan. Mitä on jäänyt mieleen? Millainen musiikki sopii mielestäsi siunaustilaisuuteen tai muistotilaisuuteen siunauksen jälkeen? Pitäisikö mielestäsi siunauksissa tehdä jokin toisin? Jos haluat kysyä papilta jotain hautajaisiin ja kuolemaan liittyen, liitä kysymyksesi kirjoitukseesi niin vastaamme sinulle.

Korvaavat kirjalliset tehtävät tulee palauttaa omalle rippikoulupapille toukokuun loppuun mennessä. Papit vastaavat mielellään myös kysymyksiin. Tsemppiä tehtäviin!

Kesän aikataulu

pe 30.6. klo 15-17 Leirijaksoon valmistautuminen kryptassa

3.-10.7. Leirijakso Korpirauhan leirikeskus, Siuntio

to 13.7. klo 18-21 Kesänuortenilta kryptassa

pe 14.7. klo 10-13 Konfirmaatioharjoitukset ja -kuvaus

la 15.7. klo 11-12.30 Konfirmaatio, Lauttasaaren kirkko

Ulkoläksyt

USKONTUNNUSTUS

Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

KYMMENEN KÄSKYÄ (2.Moos. 20:2–17; 5. Moos. 5:6–21)

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

ISÄ MEIDÄN (Matt. 6:9–13; Luuk. 11:2–4)

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia ankaikkisesti. Aamen.  

HERRAN SIUNAUS (4. Moos. 6:24–26)

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

PIENOISEVANKELIUMI (Joh. 3:16)

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Yhteystiedot

Markus, markus.ek@evl.fi, 050 441 6266

Alisa, alisa.leino@evl.fi, 050 380 3529

Laita vaan viestiä, jos on jotain kysyttävää!