Lauttasaari: Sammalniemi

Lauttasaaren srkn rippikoulut 2022 Sammalniemen ryhmän oma sivu

Ajankohtaista

To 28.7. klo 17 Kryptassa tapaaminen. Vapaamuotoista ohjelmaa riparimuisteloiden merkeissä.

Pe 29.7. klo 10-13 Konfirmaatioharjoitukset ja -kuvaus, Lauttasaaren kirkolla.

La 30.7. klo 10 Konfirmaatio Lauttasaaren kirkossa. Tule paikalle jo klo 9.15 kryptaan. Koko homma on ohi noin klo 11.30.

Kevään aikataulu

Ryhmien tapaamiset, Lauttasaaren nuorisotalolla, Pajalahdentie 10. Tapaaminen kestää noin 2 tuntia.
* su 6.2. klo 13-15 Kellokoski

Musiikkitunti Lauttasaaren kirkolla, Myllykallionrinne 1.
* su 27.3. klo 14-15.30 Kellokoski

Ripari-ilta Lauttasaaren kirkolla
* la 23.4. klo 16-19 Kaikki ryhmille erilaista ohjelmaa ja messu, myös vanhemmat kutsutaan mukaan.

Hietaniemen uusi kappeli, Hietaniemenkatu 20.
* la 7.5. klo 15-16 Kaikki ryhmät

Korvaavat tehtävät

RYHMIEN TAPAAMISET (Apajalla 30.1. tai 6.2.)
Käy tutustumassa Lauttasaaren kirkon uusiin tiloihin, Myllykallionrinne 1. Mikä tiloissa kiinnittää huomiosi? Millaiseen toimintaan itse voisit tulla mukaan? Mitä kirkolla pitäisi olla nuorille? Voit ottaa kuvia kiinnostavista yksityiskohdista ja havainnoistasi.

MUSIIKKITUNTI (kirkolla 26. tai 27.3.)
Riparilla lauletaan paljon. Riparipäivän melkein jokaiseen hetkeen liittyy musiikkia tavalla tai toisella. Riparille tullessa ei tarvitse osata musisoida, tarpeellinen on vain halu nauttia musiikista. Monet rippikoulun ja yleensäkin seurakunnan kokoontumisen alkavat ja/tai loppuvat yhteislaululla. Musiikki luo tunnelmaa, synnyttää yhteishenkeä ja auttaa oppimaan. Riparilla käytetään kahta laulukirjaa, joita voidaan pitää tärkeinä rippikoulun oppikirjoina: virsikirjaa ja Nuoren seurakunnan veisukirjaa (NSV). 

Tehtävät: 1. Millaisesta musiikista pidät? Miksi musiikki on mielestäsi kivaa? Harrastatko tai oletko harrastanut musiikkia?  2. Mainitse kolme sinulle tuttua virttä (virren numero ja sanojen ensimmäinen rivi) ja kerro, mistä ne ovat sinulle tuttuja (esim. aamunavauksesta, kevätkirkosta, ristiäisistä, joku muu) Voit etsiä virsiä osoitteesta www.virsikirja.fi missä virret on myös luokiteltu teeman mukaan.

RIPARI-ILTA (kirkolla 23.4.)
Käy itsenäisesti jossain Lauttasaaren seurakunnan messussa. Kerro jotain ajatuksiasi ja havaintojasi messusta. Voit myös ottaa pari kuvaa, jos haluat. Pohdi myös, millaiseen jumalanpalvelukseen itse voisit tulla eli mikä puhuttelisi nuoria. Entä voisitko ajatella tulevasi itsekin johonkin tehtävään messussa? Perustele miksi voisit tulla ja sekin, jos ei ihan tuntuisi omalta.

KAPPELIVIERAILU (Hietaniemessä 7.5.)
Käy tutustumassa Hietaniemeen tai johonkin muuhun hautausmaahan. Kirjoita havainnoistasi ja ota kuvia, jos haluat, kiinnostavista yksityiskohdista. Jos hautausmaa on iso, valitse mihin osaan tutustut. Kysymyksiä: Mikä on tyypillistä suomalaiselle hautausmaalle? Millaisia hautakivet ovat? Millaisia koristeita ja symboleja löydät? Millaisena koet hautausmaan tunnelman? Pohdi myös omia kokemuksiasi hautajaisista tai kysele läheisiltäsi heidän kokemuksiaan. Mitä on jäänyt mieleen? Millainen musiikki sopii mielestäsi siunaustilaisuuteen tai muistotilaisuuteen siunauksen jälkeen? Pitäisikö mielestäsi siunauksissa tehdä jokin toisin? Jos haluat kysyä papilta jotain hautajaisiin ja kuolemaan liittyen, liitä kysymyksesi kirjoitukseesi niin vastaamme sinulle.

Korvaavat tehtävät tulee palauttaa omalle rippikoulupapille toukokuun loppuun mennessä sähköpostilla. Papit vastaavat mielellään myös kysymyksiin. Tsemppiä tehtäviin!

Ryhmien papit, sähköpostiosoite etunimi.sukunimi@evl.fi

Korpirauha Simo Lemmetyinen
Lapua Niina Pihlajamaa
Kellokoski ja muualla rippileirin suorittavat Annette Markkunen
Metsäkartano Marko Heusala

Kesän aikataulu

pe 15.7. klo 13-15 Leirijaksoon valmistautuminen, Lauttasaaren kirkolla

18.–25.7. Leirijakso Sammalniemen leirikeskus, Juupajoki

pe 29.7. klo 10 Konfirmaatioharjoitukset ja -kuvaus, Lauttasaaren kirkko

la 30.7. klo 10 Konfirmaatio, Lauttasaaren kirkko

Ulkoläksyt

USKONTUNNUSTUS

Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

KYMMENEN KÄSKYÄ (2.Moos. 20:2–17; 5. Moos. 5:6–21)

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

ISÄ MEIDÄN (Matt. 6:9–13; Luuk. 11:2–4)

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.  

HERRAN SIUNAUS (4. Moos. 6:24–26)

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

PIENOISEVANKELIUMI (Joh. 3:16)

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Yhteystiedot

Annette annette.markkunen@evl.fi 050 380 3513